Blogg

20. apr, 2018

Det är lärjungarna som ställer denna frågan till varandra efter det som Jesus hade sagt. (Joh.16:17ff) De förstod inte riktigt vad han menade och det var tyvärr inte första gången häller. Det hände rätt så ofta att lärjungarna inte fattade vad Jesus egentli menade.

Och här tänker jag så lika lärjungarna vi är. Vi har svårt för att fatta vad Jesus menar och hur han kan tillåta at saker händer som det gör och varför han inte griper in eller varför några blir helade men inte andra. Varför Gud? Jag fattar inte!

Ofta tycker jag att vi försöker göra Gud till en människa som dig och mig på det viset att jag måste förstå allt som har med Gud att göra för att jag skal kunna tro på honom. Men Gud är Gud! Inte en människa. För honom är inte alltid räknestycket 2+2=4. Guds logik är annorlunda och över vår logik. Därför förstår jag inte allt med Gud, men jag tror på honom ändå.  

Jag vil göra som lärjungarna gjorde. Jag vil följa Jesus och göra vad Han vil att jag ska göra. Jag vil vara en lärjunge i tjänst för den levande och allsmäktiga Gud. Honom som jag får komma till när jag inte fattar allt eller när jag har det svårt. För Gud har lovat att gå med alla dagar intill den dagen då jag tillsammans med alla de som har tagit emot Jesus som sin frälsare får vara hemma i himmelen.

Jag är tacksam att Gud är Gud och att inte han är så liten att jag fattar honom fullt ut. Jag tror på honom för att han har givit mig ett hopp för tiden och för evigheten. Lärjungarna fick se vad Jesus menade men inte just nu, men när tiden var inne. Gud välsigna dig!

1. apr, 2018

Han är uppstånden, ja sannerligen är han uppstånden!

Vilken morgon! Det som ingen vågade att tro eller ens hade i tankarna hade nu hänt. Jesu grav är tom. Och kvinnorna som var först vi Jesu grav fick möta änglar med bud om att Jesus är inte här, han lever. Snacka om soluppgång!

Det här blev en vårdag i millioner av människors liv från den gång och fram till i dag. En vårdag och vårsol som ljuser upp i mörkret. I dag kan vi verkligen hälsa varandra en glad påsk. Jesus har nu tagit nycklarna från dödsriket för att sen öppna vägen lika in till himlen för alla som tar emot honom.

Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Joh.3:16

I dag står himlens dörr öppen för alla som vill ta emot erbjudanden från himlens Gud och Frälsare Jesus Kristus.

Glad påsk!

30. mar, 2018

Långfredag eller god fredag som det heter. Det var et kors som blev rest upp på Golgata för snart 2000 år sen. Och på detta kors blev min Frälsare, ja värdens Frälsare spikat. På huvudet hade de gett honom en törnekrona.

Vad hände egentligen med hosianna ropen från Palmsöndagen? Hade alla dom som var med åkt bort från Jerusalem? Det hela måste vara helt overkligt för de som levde nära Jesus. De hade väntad en konung men vad nå.

Det restes et kors på Golgata, et kors där vår Frälsare gav sitt liv. Ingen tog det utan Jesus gav det för dig och mig. Det var några som gråt där Jesus gick denna smärtornas väg. Men Jesus säger, gråt inte för mig, jag kan bära detta. Det är tungt men jag klarar det.

Gråt inte för mig för jag måste gå denna vägen som kommer till slut att torka bort alla tårar. Gråt hellre för den som inte kommer till mig och tar emot den nåd och det hopp som jag ger. En frihet och frälsning från evig död till evigt liv ges dig i dag.

Allt är fullbordad!

29. mar, 2018

Lärjungarna hade tillsammans med Jesus njutit av den sista måltiden och Jesus hade nu begett sig ut i Getsemane med några av sina lärjungar.

Om någon visste vad som skulle hända det nästa dygnet så var det Jesus. Och här i Getsemane får vi se en kämpande Jesus, som kämpade för oss. Tills nu hade Jesus varit tillsammans med lärjungarna, men den kampen han nu ska genom måste han gå ensam.

Låt oss stanna där i Getsemane hagen denna dagen. Jesus som kämpar så hårt att svetten rann som blodsdroppar ned till marken. Ensam och kämpande för vår skuld. Lärjungarna somnade – de klarade inte av att kämpa med i denna kampen. Jesus var själv och ensam inför det som skulle hända.

Nån timma sedan sitter en före detta tuff man i et mörkt hörn och gråter. Han klarade inte av det han hade lovat Jesus, att gå med honom vad en som händer. Nu hade han förnekad och svurit på at han inte kände Jesus. Och hela tre gånger hade han gjord det. Efter den tredje gången gol hanen så som Jesus hade sagt till honom och som han inte ville gå med på.

På andre siden av gården kommer soldaterna med Jesus som förs bort. Han möter Jesu ögon en liten sekund. Men den sekunden och den blicken sa alt. Jag har svikit min bästa vän så grundligt ☹ Peter gråter och jag tro att Peter här får känna på lite av den kampen som Jesus kämpade i Getsemane. Det var ingen som kunde trösta Peter den här natten, alt var bare tungt och ont.

Å vad jag skulle önska att jag kunde varit där tillsammans med Peter och berättat vad som skulle hända de nästa dagarna. Den väg som Jesus här går vil till slut torka bort alla tårar.  

28. mar, 2018

Ibland kan man sitta ned och känna på att man befinner sig nästan i något vacuum, och så känns dom här dagarna tycker jag. Det var stor fäst på söndag, palmsöndagen. Palmgrenar och hosiannarop. Jubel och glädje och stämningen var hög.

Men så kommer dom här dagarna fram mot skärtorsdagen och blir som ett vacuum nästan. Vi vet vad som kommer och känner samtidigt på glädjen efter fästen på söndag men också glädjen över vad som denna veckan har att ge.

Kontrasterna är stora i denne veckan som får en livsförvandlande betydelse för så många miljoner människor. Det är någon eller några, ja för inte säga alla som är skyldiga. Vi vände oss bort från Gud och gick våran egen väg, inte bara en gång men så många gånger. Men en tog straffet som vi förtjänade och dog och uppstod för din och min skull. Det här är nåd, värklig nåd!

”Han blev genomborrad för våra brott, slagen för våra synder. Straffet blev lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade.” Jes.53:5

Tack att din nåd Jesus är nog för oss!