30. mar, 2016

På gjensyn

Livet er fullt av møter med mennesker i ulike situasjoner og settinger. Vi møtes og skilles, vi møtes og skilles. Sånn er dagene her på jorden. Noen møter vi ofte og noen kun en gang. I dag så sitter jeg og leser om Josef og hans far Jakob som hadde hatt en lang og brokete historie sammen. Jakob er nå syk og ligger for døden. Han kaller til seg sine sønner og gir dem noen faderlige formaninger og velsignelser som en avslutning på det jordiske livet. 

Når Jakob er ferdig med det han har å si så står det i 1.Mos.49.33: "Da Jakob hadde gitt sønnene sine denne befalingen, trakk han føttene opp i sengen. Så utåndet han og ble forent med sitt folk." Jeg synes jeg ser det for meg dette bildet og det varmet så godt i dag. Han ble forent med sitt folk. Jakob hadde mange som hadde godt foran ut av dette livet og inn i evigheten. Nå ventet de på han og han fikk møte dem igjen - Han ble forent med sitt folk.

Så er det også slik for oss i dag også at vi kan ha et håp om et gjensyn med de som har gått foran. En dag skal også vi få trekke bena opp i sengen og bli forent med vårt folk. Den store skaren av frelste syndere som er hos Gud.