1. jun, 2016

Veien videre...

Da sitter jeg her på kontoret i Moflata Misjonskirke og i går leverte jeg siste eksamen til min bachelorgrad i Praktisk Teologi ved Ansgar Teologiske Høgskole. Det kjens godt ut å være ferdig men samtidig litt vemodig da jeg har lært meg å kjenne en glede over å studere. Jeg må få lov til å skryte litt av meg selv for disse tre åra har gått overraskende bra. Jeg har fått karakterer som jeg ved tidligere skolegang bare har hørt om. Men kanskje det viktigste for meg er at jeg har lært meg at det er en glede og lese. Så det er mange bøker som skal leses og jeg er godt i gang allerede med nye bøker. 

Ikke minst gleder jeg meg over å kunne videreføre det arbeidet som  vi har startet med her i menigheten med Åpen Bibelskole. Vi har en samling igjen før sommeren (14.juni kl.12-14) men vi starter opp igjen til høsten med ny Bibelskole hvor vi skal gjøre noen dypdykk i bibelske bøker og emner. 

Som kristen så er det ikke bare godt å lese i Bibelen men det er også nødvendig. I hvert fall merker jeg en endring i mine tanker og i mitt sinn om jeg ikke gjøre det. Kristenlivet er et liv der det naturlige er å gi dette Livet føde. Denne føden får vi gjennom Bibelen.

I år feirer Bibelselskapet 200 års jubileum. Og hva hadde vel ikke vært bedre enn å begynne nettopp nå med å lese hva Bibelen, Guds ord sier til oss også i dag. Bibelen er en levende bok som du først erfarer når du begynner å lese i den.

Lykke til med bibel-lesningen og Gud velsigne deg rikelig!