22. sep, 2016

Bibelen

Jeg sitter her på kontoret og arbeider med noen trykksaker og andre forberedelser for helgen. Mens jeg gjør dette så ble jeg oppmerksom på at det i Kristiansand markeres 200 års jubilet til Det Norske Bibelseslakapet denne uka. Og dette gjøres med at noen deler på å sitte utenfor Vivo bokhandel i Markens og leser Bibelen på 80 timer.

Hva er det med denne boken som gjør at den gjør så mange og sterke inntrykk på mennesker også i dag? Jeg tror Bibelen selv kan svare på dette. For den sier at Guds ord er levende, og det skaper hva det nevner. Det er Guds eget ord til oss til alle tider. Vi behøver ikke tolke dette ordet, men Ånden selv åpenbarer sannheter for oss når vi leser det. 

Derfor synes jeg det blir spennende når hele Guds ord blir lest høyt utover Kristiansand i disse dager. Jeg ber og lengter etter at dette Ordet skal bli virkelig og alvorlig for oss. Dette Ordet er nemlig bærer av liv, framtid og håp for oss alle.

Kanskje du som leser dette ikke har lest i Bibelen på lenge. Eller du synes det du leser ikke er så lett å forstå. Jeg har et godt råd til deg. Finn frem Bibelen din og bla opp i Det Nye testamentet og Johannes evangeliet. Det er den fjerde boken i Det Nye testamentet. Les denne boken og lytt til hva Jesus sier i disse kapitlene. Kanskje vil også du oppleve å finne ord fra Gud til deg også. 

Lykke til med bibellesningen og må Gud velsigne deg rikelig!