29. dec, 2017

Nytt land och nya uppgifter

Det är länge sedan jag har skrivit något här. Mycket har händ det senaste halvåret. Som du ser så försöker jag att skriva på svenska, fast det är säkert många skrivfel. Men jag hoppas att lära 😊

Marie, jag och Trixie har flyttat till Bengtsfors och jag är nu pastor i Bengtsfors Missionskyrka från 1 december. Vi känner oss varmt välkomnad till Bengtsfors och församlingen. Det har varit en fin tid att börja på då det händer mycket.

Nu i mellandagarna så sitter jag på nytt kontor i kyrkan och betraktar vad som hände i stallet i Betlehem efter Jesu födsel. Vi läser i Matt.2.13-15 att Josef hade en dröm och en Herrens ängel visade seg för honom och sade till honom att flykta till Egypten, för kung Herodes blev rädd för Jesusbarnet och ville döda Jesusbarnet.

En liten familj på flykt. Flyktningar på väg till en framände land. Och så är det för manga i vår tid också. På flykt från krig och förföljelse till något okänd och nytt. Inte på flykt för att dom vil det, men för att överleva. Många kommer till våra länder här norr. Och jag som kristen känner ett ansvar för att möte dom och vise dom respekt och människovärde.

Den lille familjen ”Josefsson” fick känna på vad det innebär att vara flyktningar. Så när det står i vår Bibel att Jesus är provad i allt så börjar det redan de första dagarna i hans liv här på jorden. Jesus är en som vi kan gå till med allt som vi bär på av bekymmer och nöd. Han känner dig och han vet vad du behöver.

Låt det nya året bliva ett år där vi ger Jesus rom i våra liv, och låter hans kärlek och omsorg få fylla oss och prägla våra möten med andra människor och andra kulturer.

Gud välsigna dig inför det nya året!